Kiitos Pauliinalle haasteesta! Tähän täytyy nyt hivenen syventyä, veikkaanpa että täydentelen vastauksiani vielä myöhemmin.

1. Kirja, joka muutti elämäsi?
Täytyy vastata tähän Cynthia Voigt'in Matkalla Kotiin. Äitini sen jostain minulle osti aikanaan (hamassa lapsuudessani) ystävänpäivänä, ja siitä alkoi niinsanottujen Oikeiden kirjojen ahmimiseni. Siihen asti olin tyytynyt ohkaisempiin teoksiin, tuossa oli Sitä Jotakin joka vaikutti kerta rysäyksellä.

2. Kirja, jonka olet lukenut useammin kuin kerran?
Oikeastaan ihan kaikki kirjahyllyni kirjat on tullut kahlattua läpi useampaan otteeseen. Mutta Colleen McCulloughin Okalinnut on se joka on saanut hiirenkorvat liiallisesta lukemisestani.

3. Kirja, jonka ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Kyllä se olisi Raamattu. Vaikka kyseisen teoksen olenkin selaillut sieltä täältä jo monesti, sen sivusta sivuun lukeminen ei vieläkään ole onnistunut. Autiolla saarella siihen taatusti olisi aikaa ;)

4. Kirja, joka teki sinut hilpeäksi, kevytmieliseksi, hukentelevaiseksi?
En tiedä onko tähän liioiteltua vastata Gaby Hauptmannin Etsitään Impotenttia Miestä - mutta siinä on jokin taika mikä saa minut kerta toisensa jälkeen hihittelemään itsekseni. Ja sinkkuna ollessani olin viittä vaille lähellä laatia samanlaista ilmoitusta ;)

5. Kirja, joka sai sinut sortumaan nyyhkytyksiin?
Hmm. Tähän täytyy nyt vastata etten kuollaksenikaan muista kyseisen kirjan nimeä :(. Sain sen pokkarina joskus jostain, ja se kertoi vanhasta miehestä joka vanhan dementoituneen vaimonsa sairasvuoteen äärellä kertoi tälle tarinaa heidän elämästään. Vaikka kyseessä todellakin oli moinen romantiikkapakkaus, en voinut estää lukuisia nyyhkytyksiä. Lisään taatusti tähän kirjan nimen jos sen jostain vain löydän. Jos jollekin toiselle välähti kirjan nimi, olen ikuisesti kiitollinen jos sen viitsit kertoa!

6. Kirja, jonka toivoisit itse kirjoittaneesi?
No tähän on pakko vastata Anna-Liisa Härkösen Häräntappoase. Sen kummempia selittelemättä :)

7. Kirja, jota et toivoisi kirjoitetun?
Täytyy sanoa etten koskaan ole vielä niin huonoa tai kamalaa kirjaa lukenut, että siitä näin voisin sanoa. Jätän kysymyksen hautumaan, ja kerron jos jostain sellaisen löydän.

8. Kirja, jota parhaillaan luet.
Nyt on menossa syventyminen Tabermannin runoteokseen Alaston. Varsinaisia isompia teoksia ja romaaneja on odottamassa muutama, niiden aika on tuonnempana.

9. Kirja, jonka aiot lukea?
Jari Tervon Rovaniemi-sarjasta olen lukenut vasta Tuulikaappimaan - joka oli sanalla sanoen loistava. Nyt tahdon lukea nuo muutkin, ja monia Tervon romaaneja on vielä vailla tutustumista.

10. Haasta viisi bloggaajaa.
Selvä pyy.